Интервюта
Министър Христо Иванов: Обществото е готово за съдебната реформа
09.01.2015

      Съдебната реформа може да стане както с актове на Парламента, така и отдолу. Тази седмица група съдии от Софийски градски съд поставиха във ВСС много тежки въпроси за начина, по който се управлява СГС, едно от най-важните съдилища в страната, и бяха чути, заяви в “Панорама” правосъдния министър Христо Иванов.
      Окуражен съм, защото съдебната система е неизбежност. Мисля, че има едно осъзнаване, че така повече не може да продължава, че нашето общество е готово за тази реформа и ще я получи, категоричен бе той.
      Според него не бива да се преувеличава значението на чуждите реакции, на някои европосланици у нас, по отношение на съдебната реформа. Води се сериозен и професионален дебат в последните месеци, реакциите на съдиите са резултат от наш вътрешен процес, отбеляза правосъдният министър и добави, че се нуждаем от цялостна реорганизация на съдебната реформа и създаването на институция, която да се справи с корупцията по високите етажи на властт.

Цялото интервю можете да видите в прикачения линк:  http://bnt.bg/part-of-show/minista-r-hristo-ivanov-obshtestvoto-e-gotovo-za-sa-debnata-reforma

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ