Последни новини
Изводите и препоръките от независимия анализ на Прокуратурата ще бъдат публични
30.06.2016
   Министърът на правосъдието Екатерина Захариева се срещна днес в Брюксел със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис, който наблюдава работата на Службата за подкрепа на структурната реформа. Тази структура на Европейската комисия организира мисията на европейските прокурори, които са в момента в България и до края годината трябва да изготвят независим анализ на структурния и функционален модел на Прокуратурата на Република България. 
   Министър Захариева и комисар Домбровскис се договориха изводите и препоръките в анализа да бъдат публикувани с оглед големия обществен интерес. Комисията отново подчерта, че мисията има изцяло експертен и технически характер, целящ обективен и честен анализ.
   Захариева и Домбровскис дадоха отлична оценка на работата на Службата за подкрепа на структурната реформа и обсъдиха евентуални бъдещи мисии за техническа помощ, сред които и експертна помощ за въвеждането у нас на препоръките на       Съвета на Европейския съюз относно изцяло нова рамка на процедурите по несъстоятелност.
   Министър Захариева обсъди хода на съдебната реформа и със заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ