Последни новини
Мария Павлова: Имаме воля за необратими реформи в интерес на обществото
20.03.2017
Министърът на правосъдието се срещна в Брюксел със заместник-генералния секретар на Европейската комисия Параскеви Миху
 
   „Служебното правителство има волята и решимостта да продължи процеса на реформи по необратим начин – не само заради Механизма за сътрудничество и оценка, а защото те са в интерес на цялото обществото“. Това каза министърът на правосъдието Мария Павлова по време на срещата си със заместник-генералния секретар на Европейската комисия Параскеви Миху.
   Министър Павлова беше на работно посещение в Брюксел, където представи напредъка на страната ни по изпълнение на показателите за напредък в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка. Тя увери г-жа Миху в пълната приемственост от предходното правителство по отношение на реформата в съдебната система и изрази надежда, че тази линия ще бъде продължена и от правителството, което ще бъде формирано след предстоящите избори на 26 март.
   Българският министър на правосъдието оцени високо партньорството с държавите – членки и ЕК, както и фактологичния подход и обективната оценка в докладите. От своя страна, зам.-генералния секретар на Комисията потвърди напредъка в изпълнението на показателите и окуражи страната ни да продължи процеса на реформи.
   По време на посещението си в Брюксел Мария Павлова се срещна и с постоянния представител на България към Европейския съюз Димитър Цанчев. Двамата обсъдиха ангажиментите на министерството на правосъдието по подготовката на Председателството на България на Съвета на ЕС през 2018 г.

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ