Последни новини
Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова участва в откриването на новата съдебна палата в Петрич
29.05.2017
      Заместник-министърът на правосъдието Десислава Ахладова участва в откриването на новата съдебна палата в Петрич. Сградата е изцяло реновирана и пригодена за нуждите на магистратите, след като Министерство на правосъдието отпусна за ремонта 1 216 487 лева. Проектът стартира и се финализира по време на правителствата на премиерът Бойко Борисов.
      „Правителствата, ръководени от премиера Бойко Борисов, положиха огромни усилия, за да подпомогнат съдебната власт, осигурявайки добри условия за работа на магистратите и служителите на съдебната власт от региона. За мен като доскорошен съдия няма по-голяма гордост от възможността да бъдат осигурени нормални условия за работа на съдиите, прокурорите и съдебните служители, които са стожери на справедливостта и законността, и осигуряват независимостта на съдебната власт“. Така зам.-министър Ахладова приветства гостите на тържествената церемония. На нея присъстваха председателстващият Висшият съдебен съвет Димитър Узунов, директорът на Националната следствена служба Евгени Диков, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Официален домакин на церемонията бе председателят на Районен съд-Петрич Мая Банчева.
      Новата сграда разполага с 4 големи съдебни зали с отделен достъп за съдиите, модерно оборудвани кабинети и отговарящи на всички европейски изисквания арестантски помещения. Освен дом на съда, сградата ще е и нов дом за Районна Прокуратура-Петрич.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ