Последни новини
Министър Цецка Цачева се срещна с посланици от ЕС
13.06.2017
   Правосъдният министър Цецка Цачева проведе среща с посланиците на Федерална Република Германия – Н.Пр. Детлеф Лингеман, Кралство Нидерландия – Н.Пр. Том ван Орсхот, Република Франция – Н.Пр. Ерик Льобедел. 
   Министър Цачева запозна посланиците с реформите, които предстоят във връзка с промените, предложени на правителството за НПК, както и по отношение на антикорупционния закон, който се очаква да бъде внесен в Народното събрание през есента на тази година.
 „Ще има пълна приемственост на политиките, водени от предишния екип на Министерство на правосъдието по времето на второто правителство с министър-председател Бойко Борисов“, заяви министър Цачева пред дипломатите. Във връзка с председателството на Съвета на ЕС министър Цачева запозна дипломатите с приоритетите на Министерство на правосъдието.
   България е част от „Трио-Председателства“ с Естония и Австрия. Вярваме, че съвместната ни работа с колегите от тези две държави ще е в дух на ползотворно сътрудничество и ще допринесе за общия ни успех. В областта на правосъдието България ще работи особено интензивно по три основни приоритета  : Изменението на Регламента Брюксел ІІа относно родителската отговорност и международното отвличане на деца,  Електронно правосъдие и Създаване на Служба на европейския прокурор, заяви още министър Цачева пред дипломатите. 
   От своя страна посланиците благодариха за навременната среща и пожелаха успех на екипа на министър Цачева. Те изразиха готовност да помогнат с експерти от своите страни при поискване от българското правителство. Срещата премина в конструктивен диалог. Министър Цачева и дипломатите се разбраха да провеждат регулярни срещи.   

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ