Последни новини
Министър Цачева проведе среща с федералния министър на правосъдието и защита на потребителите на ФРГ
07.07.2017
   Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе двустранна среща със своя колега - федералния министър на правосъдието и защита на потребителите г - н Хайко Маас. Тя се проведе в рамките на неформалния съвет Правосъдие и вътрешен ред в естонската столица Талин.
   Акцент в срещата между двамата министри беше именно предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Г-жа Цачева запозна своя германски колега с приоритетите в работата на Министерство на правосъдието и в частност с тези по време на председателството.   
   "Българското председателство ще работи в дух на приемственост и последователност на политиките на ЕС, като част от Триото заедно с Естония и Австрия, с оглед изпълнението на приоритетите в областта на правосъдието, които са заложени в Програмата на Триото.     За нас е от особена важност по време на Българското председателство да имаме подкрепа на възможно по-широк кръг държави членки, като ще търсим най-добрия баланс между отстояване на собствените си приоритети и общия интерес, заяви Цачева по време на срещата си. От своя страна г-н Маас изрази удовлетворение от запознанството си с г-жа Цачева и изрази надежда, че и занапред ще продължат да работят в дух на сътрудничество и взаимопомощ по важни въпроси от европейския дневен ред. 
   По време на срещата с германския си колега министър Цачева го запозна с предстоящата Програма на Българското председателство и приоритетите в област Правосъдие: Създаване на Службата на европейския прокурор: Изменение на Регламент „Брюксел IIа: Електронно правосъдие: Наказателно правосъдие в киберпространството – електронни доказателства.  Министър Маас пожела успех на Българското председателство и успех в работата на министър Цачева. 
   Г-н Маас изрази подкрепа за усилията полагани от България за съдебната реформа и пое ангажимент      да продължи експертната помощ.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ