Последни новини
Министър Цачева пред колегите си от Косово и Албания: Преодоляването на различията в региона може да се постигне само чрез принципите на ЕС
27.10.2017
  Приоритет в политиката на България е бъдещото членство на страните от Западните балкани в Европейския съюз. Преодоляването на различията в региона може да бъде постигнато само посредством принципите, на които е изграден Европейският съюз – демокрация, защита правата и свободите на гражданите, обща политика в областта на външните работи и сигурността. Това заяви министърът на правосъдието Цецка Цачева на колегите си от Косово и Албания, с които проведе днес последователно двустранни срещи. 
   Двустранните визити бяха в рамките на провелата се вчера среща на министрите на правосъдието ЕС – Западни Балкани. 
Министър Цачева увери и министърът на правосъдието на Албания г-жа Етилда Джонай и министърът на Косово г-н Абелард Тахири , че очаква много от срещата на върха на ЕС през май 2018 г. в София. „Тогава стремежът на Западните Балкани за интеграция към високите критерии за членство в ЕС ще бъде видян от всички лидери на Европейския съюз“, допълни Цачева.
   Тя запозна колегите си с напредъка на България в съдебната реформа и заяви, че сътрудничеството между страните ни ще продължи активно за сближаване на позициите и очертаване на нови възможности за бъдещо партньорство.

 
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ