Последни новини
Работна среща на министър Цачева с представители на синдикалните организации на ГДИН и ГДО
25.01.2018

   Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе днес поредна работна среща с представители на Синдиката на служителите в затворите в България /ССЗБ/ и Синдикат „Охрана“.
   На нея тя информира участниците в срещата, че след получаване на писмо от синдикалните организации на 16 януари т.г., с което се поставя въпросът за актуализиране на бюджета на Министерството на правосъдието, то е препратено същия ден по компетентност към Министерството на финансите.
   Правосъдният министър припомни, че разпределението на средства става само в бюджетната рамка и служителите в двете специализирани дирекции - Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ и Главна дирекция „Охрана“ /ГДО/, вече са получили 5 % увеличение на основното си възнаграждение от 1 януари 2018 г., съгласно утвърдения държавен бюджет за тази година.
   В края на срещата министърът на правосъдието заяви отново своята позиция, че ще продължава да отстоява виждането си за равнопоставено третиране на структурите в сектор „Сигурност“.
  На разговорите присъстваха още ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов, главният секретар на ведомството Стоян Стоянов,  главните  директори на ГДИН Свилен Цветанов и на ГДО Георги Жеков.

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ