Последни новини
Заместник-министър Десислава Ахладова запозна делегация от германския Бундестаг с приоритетите на българското Председателство на ЕС
09.03.2018
   Заместник-министър Десислава Ахладова запозна днес делегацията от Комисията за ЕС при германския Бундестаг с приоритетите на българското Председателство на ЕС.
   Пред депутатите, ръководени от г-н Гюнтер Крихбаум, зам.-министър Ахладова открои основните теми в област „Правосъдие“ приоритетни за страната ни – институционализирането на Службата на европейския прокурор, развитие на електронното правосъдие и  напредъка по т.нар. Регламент Брюксел IIа, който регламентира правната рамка при международните отвличания на деца и семейни спорове.
  „Основната ни цел е постигането на по-бързо и по-ефективно правосъдие за всички. Работим в дух на приемственост и последователност за намирането на консенсусни решения за всички страни“, изтъкна Ахладова.
  Зам.-министърът запозна делегатите и с напредъка на страната ни в съдебната реформа. Тя открои големия прогрес, постигнат с пакета изменения в Конституцията и Закона за съдебната власт, който доведе до по-голяма независимост на съдебна власт. Ахладова представи пред депутатите структурата и целите на новосъздадената антикорупционна комисия, като ги запозна и с основните моменти в приетото наскоро антикорупционно законодателство. „Борбата с корупцията е един от основните приоритети на правителството. С обединяването на фрагментираното ни законодателство се надяваме да постигнем значителни резултати в борбата с това явление в максимално кратки срокове.“, категорична бе Ахладова.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ