Последни новини
Изравняват се възнагражденията на надзиратели и съдебна охрана с тези на служителите на МВР за специфични условия на труд
29.03.2018
В изпълнение на поетия ангажимент от министър-председателя Бойко Борисов за отпускането на 15 млн. лв. допълнително за Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО), днес министърът на правосъдието Цецка Цачева подписа заповед, с която се изравняват възнагражденията за специфичните условия на труд на двете главни дирекции с тези на служителите от МВР.
 Заповедта влиза в сила със задна дата – от 1 януари 2018 г. Това стана ясно на днешната работна среща в Министерството на правосъдието между правосъдния министър Цецка Цачева, представители на синдикалните организации на двете главни дирекции и административните ръководители на ГДИН и ГДО. Със заповедта, която е съгласувана с ръководствата на синдикатите,  сумата за специфични условия на труд от 95 лв. става 190 лв. За постигнатия напредък в преговорите по поставените искания двата синдикати отправиха благодарност към министър-председателя Борисов и министър Цачева.
На днешното съвещание, което продължи над 5 часа, се набелязаха насоки и  бяха обсъдени предоставените до момента документи, с които технологично ще се определят следващите стъпки за увеличаване на основните месечни възнаграждения на служителите. Уточнена бе необходимостта от допълнителна информация, както и формата, под която тя ще бъде предоставена.
Работната група ще продължи дейността си на 2 април.


 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ