Последни новини
Министър Цачева ще вземе участие в заседанието на Съвета на ЕС „Правосъдие и вътрешни работи” в Люксембург
10.10.2018
   Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще вземе участие в заседанието на Съвета на Европейския съюз „Правосъдие и вътрешни работи”  на 11 и 12 октомври 2018 г. в Люксембург. На форума министърът ще представи позициите на България по темите в област „Правосъдие“, включени в дневния ред.
   Важна част от дискусиите ще бъде посветена на  предложението за Директива относно несъстоятелността, превантивното преструктуриране и предоставяне на втори шанс и мерки за повишаване на ефективността на процедурите за преструктуриране.
  Особено внимание ще бъде отделено на Регламента за предоставяне и запазване на електронни доказателства. Основен въпрос ще бъде процедурата по уведомяване при издаване на европейска заповед за предоставяне и за запазване на електронни доказателства.
   В допълнение министрите ще обсъдят начините за подобряване на взаимното признаване по наказателноправни въпроси и засилването на взаимното доверие. 
   В рамките на Съвета се предвижда да бъде проведен и работен обяд, на който министрите ще говорят за финансирането на правосъдието от страна на Европейския съюз. 
   Министърът ще вземе участие  и в конференция на високо равнище по въпросите на радикализацията на тема „Програми за рехабилитация и дерадикализация в затворите“.
   В Люксембург министър Цачева ще се срещне с председателя на Съда на ЕС Коен Ленардс. 
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ