Последни новини
Зам.-министърът на правосъдието Евгени Стоянов се срещна с главния прокурор при Върховния съд на Република Турция Мехмет Акарджа
25.03.2019
  Заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов се срещна с главния прокурор при Върховния съд на Република Турция Мехмет Акарджа, който е у нас по покана на главния прокурор на България Сотир Цацаров.
  По време на срещата бяха обсъдени въпроси касаещи сътрудничеството по наказателни дела между двете държави, борбата с тероризма и киберпрестъпността. Заместник-министърът сподели притесненията си от констатирани забавяния на изпълнение на български съдебни поръчки. Главният прокурор на Турция увери, че въпросът вече е решен. Мехмет Акарджа предаде поздрави на екипа на Министерството на правосъдието от министъра на правосъдието на Република Турция Абдулхамит Гюл и от председателя на техния Върховен съд Исмаил Чирит.
   Евгени Стоянов и гостът се обединиха около виждането, че подобни двустранни посещения допринасят за подобряване на взаимодействието между правосъдните органи на двете държави.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ