Последни новини
Министър Кирилов се срещна с представители на Фондация „Конрад Аденауер“
30.05.2019
       Министърът на правосъдието Данаил Кирилов се срещна с Хартмут Ранк, директор на „Програма за върховенство на закона за Югоизточна Европа“ на Фондация „Конрад Аденауер“ (RLP SEE).
      Хартмут Ранк изрази готовност за сътрудничество, обмяна на опит и добри практики в областта на правосъдието.
„Това е важна стъпка към укрепване на институционалното и съдебно сътрудничество между Германия и България“, заяви министър Кирилов.  
       На срещата в Министерството на правосъдието присъстваха още ръководителят на представителството на фондацията в България Торстен Гайслер и заместник-министрите на правосъдието Десислава Ахладова и Евгени Стоянов.
      Представителите на Фондация „Конрад Аденауер“ бяха запознати с модела на гражданската конфискация в България по новия закон, влязъл в сила през януари 2018 г., като бе подчертано, че правната рамка се оценява изключително високо от Европейската комисия в рамките на Механизма за сътрудничество и оценка (МСО). Отбелязано бе, че в последният доклад по МСО са отчетени усилията на правителството за цялостната правна рамка за противодействие на корупцията.
      По време на срещата бяха поставени и теми, свързани с несъстоятелността и системата за изпълнение на наказанията в България.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ