Последни новини
Заместник-министър Стоянов проведе среща с делегация от Виетнам
30.09.2019
      България високо цени доброто сътрудничество с Виетнам в правната област, включително в борбата с престъпността, заяви заместник-министърът на правосъдието Евгени Стоянов по време на срещата си със заместник-министъра на правосъдието на Виетнам г-жа Данг Хоанг Оан.
      Тя е на чело на делегация, която е на посещение в страната ни. В разговорите днес в Министерството на правосъдието участие взеха още заместник-министърът на обществената сигурност г-н Лъонг Там Куанг, г-н То Ан Зунг, заместник-министър на външните работи и г-н Нгуен Чи Туе, заместник-председател на Върховен народен съд на Виетнам.
      Заместник-министър Стоянов изтъкна доброто ниво на предоставяното от виетнамската страна съдействие по изпратените от българска страна молби за екстрадиция и за трансфер на осъдени лица. „Във всеки един от възникналите случаи виетнамските власти са реагирали своевременно и на изключително високо професионално ниво“, каза Стоянов.
      Той акцентира и върху действащия  договор за правна помощ по граждански, семейни и наказателни дела, който до този момент обслужва в пълен обем правното сътрудничество и правната помощ между съдебните органи на двете държави.
      Г-жа Оан информира, че в момента във Виетнам тече реформа в съдебната система, усъвършенстване на наказателния и гражданските кодекси и подобряване институтите на нотариусите и частните съдебни изпълнители. В тази връзка тя изрази надежда за обмен на опит с България в тези сфери.
      От своя страна заместник-министър Стоянов заяви, че Виетнам можа да разчита на страната ни и занапред в процеса по обмен на добри практики в области от взаимен интерес.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ