Последни новини
Министърът на правосъдието Диана Ковачева се срещна с азeрбайджанския си колега Фикрат Маммадов
23.10.2012
Кариерното развитие и конкурсното начало на магистратите в България, както и темата за електронното правосъдие, са във фокуса на вниманието на Министерството на правосъдието. Това заяви министър Диана Ковачева на срещата с азербайджанския си колега Фикрат Маммадов. Българският правосъден министър подчерта, че реформата в нашата съдебна система се дискутира с магистратите и представителите на неправителствени организации, за да има максимална прозрачност и подкрепа на предлаганите решения. Хармонизирането с европейското законодателство и въвеждането на европейските практики за борба с корупцията и тежката организирана престъпност са приоритет за България и участието на Министерството на правосъдието е от съществено значение в тези процеси, заяви още министър Ковачева.

Следим с голям интерес реформите в съдебната система в България, заяви по време на посещението си у нас правосъдният министър на Азербайджан Фикрат Маммадов. Той посочи, че взаимодействието на страната му със Съвета на Европа и ОЛАФ се е интензифицирало. Стараем се всички процедури и при нас да са напълно прозрачни, заяви още министър Маммадов. Той посочи, че в последните години доверието на гражданите към съдебната система в Азербайджан чувствително се е повишило.

България и Азербайджан имат подписани над 40 двустранни спогодби, като четири от тях са в правната област – за екстрадицията, за правната помощ, за гражданството и за двустранно сътрудничество, стана ясно още по време на разговорите.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ