Последни новини
Министър Драгомир Йорданов се срещна с генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер
16.04.2013

     Министърът на правосъдието Драгомир Йорданов се срещна днес, 16 април 2013 г., с Джовани Кеслер, генерален директор на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ.
     По време на срещата в Министерство на правосъдието бе препотвърдена заявената позиция, че България ще участва активно в дискусиите за създаване на европейска прокуратура. „Европейската прокуратура ще бъде изцяло нова структура на правната система в Европа”, заяви Джовани Кеслер и допълни, че първоначално е предвидено тя да работи главно по финансовите престъпления в Европейския съюз. 
     Целта на създаването на подобно звено е при едно престъпление, извършено в която и да е европейска държава, да се води едно разследване и един процес.
     Министър Драгомир Йорданов проведе среща и с Мишел Конинкс, президент на Евроджъст. Темата на разговора с г-жа Конинкс беше също  европейската прокуратура. Обсъдено бе как създаването на подобна независима магистратура ще кореспондира с националното законодателство.
     В Деня на Конституцията и юриста – 16 април, министър Драгомир Йорданов се включи и в инициативата Ден на отворените врати, организирана от Висшия съдебен съвет.
     По-рано същия ден правосъдният министър се срещна в Министерство на правосъдието и с делегация, водена от Елвис Цефа, заместник-председател на Висшия съвет по правосъдие на Албания.

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ