Последни новини
Правосъдният министър Зинаида Златанова поздрави седмия випуск младши магистрати в Националния институт на правосъдието
24.06.2013

     “Професиите на съдията и на прокурора са мисия и призвание. Именно за това от вас утре в окръжните съдилища и в районните прокуратури ще се изискват много сили, издържливост, смелост и последователност”, заяви днес, 24 юни 2013 г. заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова в приветствието си към седмия випуск младши магистрати, преминали задължителното първоначално обучение в Националния институт на правосъдието.
     „Днес всички ние носим обща отговорност за модела, който създаваме, за примера, който налагаме и който неизбежно утре ще се върне в практиката на тези след нас”, каза още на младшите съдии и младшите прокурори правосъдният министър и им пожела достойно да защитят професията на магистрата.
     Приветствие към випускниците, които получиха своите дипломи на тържествена церемония в НИП,  отправиха още председателят на Народното събрание Михаил Миков, представляващият ВСС Соня Найденова,  председателят на ВКС проф. Лазар Груев и главният прокурор Сотир Цацаров.

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ