Последни новини
Вицепремиерът Зинаида Златанова: Важно е магистратите, НПО и политиците да се обединят около завършването на съдебната реформа
22.07.2013

   Обединяването на усилията на всички страни-членки на Европейския съюз за създаване на Европейската прокуратура и защитата на личните данни бяха сред акцентите в разговорите между заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг и вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. България е сред важните ни партньори и се надяваме да обединим усилия, за да вървим напред, заяви европейският комисар по правосъдие.

    Министър Златанова представи пред еврокомисар Рединг мерките за ускоряване на съдебната реформа. Важно е магистратите, неправителствените организации и политиците да се обединят около важните за развитието на съдебната реформа теми, за да може процесът да завърши, подчерта българският правосъден министър. Всеки елемент от правото – гражданско, наказателно, правосъдие за деца, както и показателите по Механизма за сътрудничество и оценка, ще намерят място в дискусиите, планирани от Министерство на правосъдието, заяви още министър Златанова.

    Това, което планирате, е много важно и ще бъде добър сигнал към българските граждани и европейските институции, както и за бъдещето на България в Европа, посочи комисар Рединг.

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ