Последни новини
Министър Златанова се срещна с главния прокурор на Бавария
23.09.2013
     Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова  се срещна днес, 23 септември 2013 г., с главния прокурор на провинция Бавария д-р Кристоф Щрьоц.
      Основна тема по време на разговора в Министерство на правосъдието бе създаването и бъдещото функциониране на европейска прокуратура. „България има последователна позиция за европейската прокуратура. Страната ни споделя много открито всички въпроси от областта на правосъдието. Убедена съм, че всички съдебни системи могат да бъдат отворени една към друга”, каза вицепремиерът Златанова. Тя допълни, че европейската икономика, която е с 500 млн. потребители, има много фрагментирана система за защита на правата. „ Това са 28 съдебни системи, но може да се помисли за рационален, обединителен подход, например по отношение на европейските средства”.
      Д-р Кристоф Щрьоц, който е на официално посещение у нас по покана на главния прокурор на България Сотир Цацаров,  каза, че в Бавария една от основните цели, по които се работи, е електронното правосъдието и по-специално електронните дела. От своя страна министър Златанова заяви, че темата за е-justice e сериозно застъпена и в програмата на министерството и предложи обмяна на експертен опит по темата. 
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ