Последни новини
Министър Зинаида Златанова се срещна с магистрати от Варненския апелативен район
04.11.2013

     „С наличните ресурси ще направим възможното за строеж на Съдебна палата-Варна”, това заяви днес, 4 ноември 2013 г. заместник  министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова във Варна. Вицепремиерът се срещна със съдиите, прокурорите и следователите от апелативен район-Варна и посети сградите, в които се помещават съдебните институции в морската столица.
     “Запознах се с материалната база на съдебните институции. Трябва да имаме съдебни сгради, защото правосъдната система е символът на държавността в една уважаваща себе си държава. И това се отнася не само за Варна”, заяви министър Златанова.
       Правосъдният министър съобщи още, че е разпоредила спешен одит на имотите, с които разполага Министерство на правосъдието. „Имаме около 1000 имота, за които няма анализ дали и доколко са ни необходими”, каза министър Златанова и допълни, че досега никой не е правил анализ колко струват имотите и колко ресурси са изхарчени за тях.
      Министър Златанова е първият министър на правосъдието от 2009 година насам, който посещава варненските съдилища и се запознава лично със състоянието на сградите и материалните условия, при които работят магистратите от 9-те правораздавателни и правоохранителни институции във Варна.


 

 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ