Последни новини
Министър Диана Ковачева поздрави студентите от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски” при откриването на новата учебна година
01.10.2012
Да пазят достойнството си и да отстояват принципите си, пожела на студентите от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски” днес, 1 октомври 2012 година, министър Диана Ковачева.  При откриването на новата учебна година тя поздрави бъдещите юристи за избора на професия и подчерта, че знанието е сила, която никой не може да им отнеме.

„Високото ниво на образование в Юридическия факултет на Софийския университет и вашата амбиция са гаранция, че ще имате възможност да се реализирате успешно в целия спектър на обществена дейност – няма сфера, в която днес да не са нужни правни знания. Не е чудно, че в последно време интересът към специалността „Право” в университетите е още по-голям”, заяви министър Ковачева.

Тя изтъкна специално значението на съдебната реформа, която се осъществява у нас, като посочи най-важните стъпки, които са направени в последно време. Всички те са насочени към усъвършенстване на правораздаването ни по стандартите на европейските практики. Министър Ковачева подчерта, че с усилията на Министерство на правосъдието, изборът на нови членове на ВСС е станал по правила и процедури, непознати досега със своите прозрачност, публичност и обективност. „Намерението ни е и в бъдеще да не отстъпваме от този подход и всеки избор в съдебната система да е открит и честен пред обществото. Както и да доведем до успешен край всички идеи в Стратегията за реформа на съдебната система в България”, заяви министър Ковачева.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ