Последни новини
Мобилни телефони и други неразрешени вещи откриха днес проверяващи в Пазарджишкия затвор
10.05.2018
5 мобилни телефона в корпуса на затвора в Пазарджик, 3 телефона в двете общежития към него, зарядни устройства, СИМ и мемори карти, както  и други самоделно направени устройства, откриха днес проверяващи от Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/.
Неразрешените вещи бяха намерени и иззети по време на т.нар. учебна тревога, обявена от ГДИН, за надзорно-охранителния състав на затвора-Пазарджик и затворническите общежития „Средна гора“ и „Пазарджик“ .
Проверката включваше още претърсване на всички спални и сервизни помещения, стационара, работните цехове и обиск на лишените от свобода.
Мероприятия за цялостната организация на работа, спазването на постановените режим, ред и дисциплина, както и проверка за наличието на непозволени предмети и средства продължават във всички места за лишаване от свобода.
В Пазарджик днес ресорният заместник-министър проф. Николай Проданов инспектира и строително-ремонтните дейности в корпуса на затвора. Очаква са до края на годината ремонтът да е напълно приключил. На територията на затвора вече функционира модерен арест, който напълно отговаря на европейските изисквания и стандарти.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ