Последни новини
Преместват непълнолетните лишени от свобода от Бойчиновци във Врачанския затвор
08.06.2018
До края на юли т.г. предстои непълнолетните лишени от свобода от Поправителния дом в Бойчиновци да бъдат преместени в нови и модерни помещения, които отговарят на европейските изисквания. Стаите, чийто ремонт е в довършителен етап, се намират в рамките на територията на затвора във Враца, но в отделна масивна сграда и в отделен двор. Почти напълно е завършен и ремонтът на сградата, която е предвидена за училище на младежите. В обособения терен на затвора във Враца ще бъде изградено място за престой на открито и зона за фитнес занимания.
Преустройството и довършителните дейности вървят на пълни обороти, установиха на място ресорният заместник-министър на правосъдието проф. Николай Проданов и временно изпълняващият длъжността главен директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ /ГДИН/ старши комисар Васил Миладинов.
След измененията в Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража Поправителният дом за непълнолетни младежи в Бойчиновци премина административно към Врачанския затвор и вече не е отделна самостоятелна структура, а подразделение към него.
Към днешна дата в Бойчиновци са настанени общо 26 лишени от свобода, от тях 17 са непълнолетни, 9 са навършили 18 години. 
Предвижда се сградният фонд на Дома в Бойчиновци да бъде преустроен в затворническо общежитие от закрит тип и в него поетапно да бъдат премествани лишени от свобода от корпуса на затвора във Враца. По този начин ще се постигне разтоварване на затвора и пълно съответствие с европейските изисквания за 4 кв. м. на задържано лице,  съобщи началникът на Врачанския затвор старши комисар Ангел Кабатлийски.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ