Последни новини
Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева представиха в МС информационен сайт за борба с измамите при купуване на недвижими имоти
14.11.2012
Министър-председателят Бойко Борисов и министърът на правосъдието Диана Ковачева представиха днес, 14 ноември 2012 г., пред дипломати и журналисти в Министерски съвет новия информационен сайт към Агенцията по вписванията.

Сайтът ще подпомага чуждите граждани при управление на недвижими имоти в България.

За разработването на Интернет страницата правителството отпусна 30 хиляди лева през юли тази година. Сайтът ще осигури он лайн обслужване на чужденците, както и възможност за препращане на получени сигнали до Агенцията по вписванията.

Очаква се Интернет страницата да облекчи работата на инвеститорите и да намали потока от сигнали от тях към чуждестранни посолства в България и наши държавни ведомства.

„Новият сайт ще ни осигури предсказуема среда за чуждите граждани и юридическите лица, които инвестират у нас”, каза министър Диана Ковачева. Министър Ковачева допълни, че за сайта са помогнали посолствата на Великобритания, Ирландия, Белгия, Норвегия и Русия.

Правосъдният министър посочи още, че много често български и чужди граждани стават жертви на измами с недвижими имоти. „Сайтът работи в реално време, има информация на три езика - български, английски и руски.   Хората още преди да достигнат до адвокат могат да видят евентуални проблеми”.

На представянето стана ясно, че е разработена възможност за директно запитване от граждани до Агенцията по вписванията, като отговорите се получават до 24 часа, а ако е от компетентността на друго ведомство – до няколко дни.


Новият сайт, който е активен от днес, можете да видите на адрес: www.property-in-bulgaria.bg
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ