Последни новини
Вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова се срещна с генералния секретар на Европейската съдебна мрежа Фатима Мартинс
04.06.2013
     Вицепремиерът  и министър на правосъдието Зинаида Златанова се срещна с генералния секретар на Европейската съдебна мрежа Фатима Мартинс на 4 юни 2013 г. в Министерство на правосъдието.  „България работи много продуктивно в областта на сътрудничеството със съдии, прокурори и експерти в правораздавателната област и това ще бъде отчетено в доклада през месец юни т.г., който ще представим на Европейския парламент, Съвета на Европейския съюз и Европейската комисия“, посочи г-жа Мартинс. 
     „България поставя акцент върху съдебната реформа и се радвам, че като страна участваме в подобни професионални мрежи“, заяви министър Златанова. Тя изказа удовлетворението си, че усилията на държавата ни са оценени положително от Европейската съдебна мрежа и пожела на организацията да задълбочи и разшири усилията си за диалог между магистрати и експерти от европейските страни.
     Европейската съдебна мрежа има за цел, чрез обмен на информация, да подпомага сътрудничеството между органите в наказателното производство на отделните държави-членки. Организацията се утвърждава през годините като ключов фактор в комуникацията при международното съдебно сътрудничество.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ