Последни новини
Министър Зинаида Златанова посети Софийския районен съд и се срещна с магистрати
18.06.2013
     Министерство на правосъдието е свършило частта от своята работа с построяването на новата сграда на Софийския районен съд, остава обзавеждането, което е ангажимент на Висшия съдебен съвет. Това каза днес, 18 юни 2013 г., заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова на среща със съдии и прокурори от Софийския районен съд и Софийската районна прокуратура.  Срещата се проведе по предложение на министър Златанова.
     „Когато става дума за такъв проект, трябва всички да се обединим и да работим заедно. Обществените поръчки по проекта вървят и се надявам до късното лято или ранната есен, да бъдем готови. Доброто управление означава да предвиждаш и най-дребните неща. Опитвам се да се надбягвам с времето”, заяви правосъдният министър и припомни, че проблемът със сградата на Районния съд е повече от 20-годишен. „На мен се падна довършителната фаза на новата сграда на Районния съд.  Напълно осъзнавам колко е важно това и днес дойдох да ви кажа лично, че остава съвсем малко”, каза още на срещата Зинаида Златанова.
      Министър Златанова заяви, че вече е насрочила среща с министъра на финансите, а на заседанието на Висшия съдебен съвет на 13 юни т.г. председателят на Софийския районен съд Методи Лалов е запознал висшия орган на съдебната власт с проблема със сградата на съда.
     „Гражданите очакват справедливост и обективност. Трябва да сме на висотата на техните очаквания”, посочи министър Златанова.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ