Последни новини
Министър Зинаида Златанова откри конференция, посветена на съдебната реформа
29.10.2013
     Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова откри днес, 29 октомври 2013 г., конференция „Представяне на резултатите от Прегледа на съдебната реформа 2013 за България”.
      Събитието се проведе в хотел „Шератон” и бе организирано от фондация „Български институт за правни инициативи” (БИПИ).
      В словото си при откриването на конференцията министър Златанова подчерта важността на подобни професионални дискусии. Правосъдният министър призова за предприемането на голяма крачка в реализирането на съдебната реформа. “Ключовите стъпки са решаването на проблема със свръхнатовареността в определени съдилища и отстраняването на съмненията, че системите за случайното разпределение на делата могат да се манипулират”, каза министър Златанова.
        Прегледът на съдебната реформа за 2013 г. е осъществен по методология, разработена от Американската асоциация на юристите, Инициатива за върховенство на закона и представлява комбинация от 30 фактора, важни за съдебната реформа.
       Настоящото, четвърто издание на прегледа, обхваща периода непосредствено от приемането на България като пълноправен член на ЕС и първите 5 години от членството.
      В конференцията участваха представители на съдебната и законодателни власти, на неправителствения сектор и представители на медиите.
 
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ