Последни новини
Заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов откри учебен комплекс за обучение на лишени от свобода в Старозагорския затвор
24.01.2014
Заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов откри учебен комплекс за професионално обучение на лишени от свобода към училище „Поп Минчо Кънчев“ в затвора в Стара Загора.
Учебните работилници са първият етап от цялостен учебен комплекс за професионално обучение на лишени от свобода в Южна България. Те са оборудвани с всичко необходимо за провеждането на теоретично и практическо обучение по всички специалности от професионално направление „Строителство“. 
„Учебният комплекс в затвора в Стара Загора отговаря на изискванията на съвременната Европейска философия за третиране на криминално проявени лица”, заяви при откриването на базата заместник-министър Ангелов. Той изтъкна, че образованието, обучението и квалификацията на лишените от свобода води до промяна на нагласите и повишава тяхната мотивация в процеса на ресоциализация.
По време на откриването стана ясно, че до края на годината в Старозагорския затвор ще бъдат обзаведени още кабинети, в които лишените от свобода ще се обучават и в други професии.
 
МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ